На Миколаївщині власники елітних авто сплатили до місцевих бюджетів майже 315 тис.грн. транспортного податку


14:2130.05.2023

Понад 1 мільйон гривень транспортного податку надійшло до місцевих бюджетів Миколаївщини.

Про це повідомили в Головному управлінні ДПС у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Станом на 26 травня 2023 р., із загальної суми транспортного податку 707,5 тис. грн сплатили юридичні особи, решту, а це 314,6 тис. грн, склали надходження від громадян – власників елітних автомобілів. 

Як нагадали в податковій службі Миколаївщини, платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (у 2023 році – 2 512 500 гривень). 

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тисяч гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.  

Нагадуємо, що перелік легкових автомобілів Мінекономіки розміщує на своєму офіційному вебсайті щороку до 1 лютого податкового (звітного) року. В цьому році і опублікованому Мінекономіки переліку – 225 моделей марок Porsche, Tesla, Toyota, Land Rover, Lexus, Bentley, Jaguar, BMW та Mercedes-Benz.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині аграрії-«спрощенці» збільшили сплату податків до місцевих бюджетів майже втричі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube