Мер Миколаєва буде щомісячно отримувати премію у розмірі свого посадового окладу – депутати прийняли рішення


14:1330.05.2023

На сьогоднішній сесії Миколаївської міськради депутатам запропонували внести правку у рішення від 2020 року щодо зарплати міського голови.

Про це повідомляє кореспондент Інше ТВ.

Як озвучив керуючий справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради Андрій Волков, необхідність внесення змін до рішення Миколаївської міської ради від 10.12.2020 № 1/1 «Про ранг посадової особи місцевого самоврядування та умови оплати праці міського голови» пов’язана з роз’ясненнями НАЗК.

«Вони (НАЗК – прим.ред.) вважають, що міський голова, визначаючи середній розмір плати усіх працівників, таким чином, визначає і собі середній розмір заробітної плати, і в цьому є конфлікт інтересів, який впливає на його фінансове становище. З цього приводу у нас вже неодноразово були судові спори. НАЗК настоює на тому, що міським головам розмір заробітної плати повинен бути визначений конкретно. В зв’язку з цим ми і підготували цей проект рішення, щоб уникнути в подальшому таких судових справ. Розмір заробітної плати міського голови розраховується відповідно до постанови КМУ», – сказав Андрій Волков.

Зокрема, в раніше проголосоване рішення вноситься така правка: «Здійснювати преміювання міського голови щомісячно в межах затвердженого фонду преміювання та економії коштів на оплату праці в розмірі 100 відсотків посадового окладу, надавати йому матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань в розмірі посадового окладу та допомогу на оздоровлення в розмірі середньомісячної заробітної плати при наданні щорічної відпустки відповідно до наказу міського голови для працівників виконавчого комітету Миколаївської міської ради».

Раніше цей пункт звучав так: «Здійснювати преміювання міського голови щомісячно в межах затвердженого фонду преміювання та економії коштів на оплату праці, надавати йому матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань та допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки в розмірах, передбачених законодавством, визначених наказом міського голови для працівників виконавчого комітету Миколаївської міської ради».

Голосування було таким: за – 27, проти – 0, утримались – 1. Рішення не прийнято.

Депутати заявили про те, що у когось не спрацювала кнопка. Тому проект рішення було винесено на голосування повторно. І тепер рішення було прийняте: «за» було 31 депутат, проти – 0, утримались – 0.  

Як повідомляло Інше ТВ, на першій сесії новообраної Миколаївської міськради у грудні 2020 року депутати прийняли рішення про зарплату міського голови. Як тоді озвучив Олександр Сєнкевич, на руки він буде отримувати 45793 грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube