На Миколаївщині затримали чергову банду «чорних лісорубів», які нанесли збитків державі на 0,5 млн.грн. (ФОТО)


13:3529.03.2023

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору та трьом учасникам організованої злочинної групи – мешканцям Баштанського району, за фактом незаконної порубки, перевезення, зберігання та збуту лісу (ч.3 ст.28,  4 ст. 246 КК України).

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

За даними слідства, 40-річний лідер групи запропонував місцевим жителям віком від 20 до 62 років організувати незаконну вирубку дерев на території Привільненського лісництва в Баштанському районі Миколаївської області.

Добровільно зорганізувавшись таким чином у стійке об`єднання, організатор довів членам організованої групи детальний план спільної злочинної діяльності, розподілив ролі та функції кожного учасника, направлені на успішне його виконання та досягнення злочинної мети – отримання прибутку, а також загальні правила поведінки та обумовленої конспірації.

Правоохоронці встановили три епізоди їх протиправної діяльності. Збитки, спричинені державі, сягають понад півмільйона гривень.

У ході проведення  санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили лісоматеріали, бензопили, транспортний засіб, чорнові записи.

Наразі прокурором скеровано до суду клопотання про обрання зловмисникам запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Миколаївській області.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині члени банди «чорних лісорубів», які завдали шкоди державі майже на 2 млн.грн., отримали реальні строки позбавлення волі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube