НБУ випустив пам’ятну медаль «Місто героїв – Миколаїв» (ФОТО)


13:1028.03.2023

Саме сьогодні, 28 березня, у 79-ту річницю визволення міста від німецько-фашистських загарбників, Національний банк України випустив пам’ятну медаль «Місто героїв – Миколаїв».

Але присвячена вона подвигу вже сьогоднішніх днів – спротиву миколаївців і захисників міста повномасштабній російській агресії.

Про це повідомляється на сайті НБУ, передає Інше ТВ.

«Пам’ятна медаль присвячена відзначенню подвигу та стійкості мешканців міста корабелів, яке стало справжньою фортецею на шляху російських загарбників на півдні України. З перших днів повномасштабного вторгнення росіяни намагалися захопити Миколаїв, але після кількох невдалих штурмів, спроб оточення, оволодіння Миколаївським аеропортом та аеродромом Кульбакине почали бомбардувати й обстрілювати місто, завдавши непоправних втрат людським долям та матеріальних збитків місту – багато будівель було не тільки пошкоджено, а й зруйновано дощенту. Згуртувавшись, підтримуючи одне одного, мешканці тримають оборону, захищають та відновлюють місто. А ще, у цю важку годину, спільними зусиллями оберігають його живу перлину – Миколаївський зоопарк», – йдеться в описі медалі.

НБУ випустив пам’ятну медаль «Місто героїв – Миколаїв» (ФОТО) 1
НБУ випустив пам’ятну медаль «Місто героїв – Миколаїв» (ФОТО) 3

Художником стала Наталія Фандікова, скульпторами – Володимир Атаманчук і Володимир Дем’яненко, програмне моделювання виконав Юрій Лук’янов.

Тираж (оголошений/фактичний) – 100000/40000 шт.

Як повідомляло Інше ТВ, Сьогодні – 79-та річниця визволення Миколаєва від німецько-фашистських загарбників (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube