Гроші ЄС в Україні під пильнім оком – європейські борці з корупцією отримали доступ до інформацї


13:1628.03.2023

Європейське управління із запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF) отримало доступ до документів або іншої інформації в українських держорганах, щодо технічного та фінансового управління операціями, які частково або повністю фінансуються Європейським Союзом.

Відповідну адміністративну домовленість підписали голови Державної аудиторської служби та OLAF у Києві, повідомляється на урядовому порталі.

Вчора, 27 березня, під час візиту в Україну, Генеральний директор OLAF Вілле Італа та заступник Голови Державної аудиторської служби України Юлія Солянік підписали Адміністративну домовленість про співробітництво між Європейським управлінням з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF) та Державною аудиторською службою України.

Підписання Адміністративної домовленості встановлює рамки співробітництва між Держаудитслужбою та OLAF, відповідно до їх повноважень з метою захисту фінансових інтересів Європейського Союзу шляхом боротьби з шахрайством, корупцією та будь-якою іншою незаконною діяльністю, задля забезпечення оптимального використання наявних ресурсів.

Держаудитслужба в межах компетенції надаватиме OLAF всю необхідну допомогу щодо проведення розслідувань на території України.

Там, де Україна є бенефіціаром коштів Європейського Союзу, Держаудитслужба сприятиме доступу OLAF до відповідних документів чи іншої інформації, яка зберігається в органах влади України, щодо технічного та фінансового управління операціями, які частково або повністю фінансуються Європейським Союзом.

Держаудитслужба та OLAF також мають намір співпрацювати у сфері оцінки загроз та аналізу ризиків, а також у сфері навчання, задля забезпечення оптимального використання наявних ресурсів, щоб допомога ЄС використовувалася у тісному співробітництві та координації з іншими країнами-донорами, організаціями-донорами та міжнародними фінансовими інституціями й відповідно до міжнародних принципів надання ефективної допомоги.

Окрім того, Держаудитслужба як Національний контактний пункт з організації взаємодії з OLAF надає все необхідне сприяння розслідуванням OLAF.

Обмін інформацією, методологічна підтримка експертів та компетентних органів ЄС є особливо актуальною, оскільки значна зовнішня двостороння та багатостороння фінансова підтримка, що надається нашій країні, має вирішальне значення для підтримки стабільності нашої держави.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube