Кім Чен Ин наказав наростити запас ядерної зброї


12:5728.03.2023

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин проінспектував Інститут ядерної зброї КНДР і розпорядився збільшити виробництво ядерної зброї. Про це 28 березня повідомило Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК), пише Кореспондент.

Глава КНДР закликав до “ідеальної” готовності до застосування ядерної зброї “у будь-який час та в будь-якому місці”.

“Кім Чен Ин сказав, що потрібно надати імпульсу послідовному виробництву ядерної зброї, а Інститут ядерної зброї та працівники сфери атомної енергетики мають перспективно розширити виробництво ядерної сировини, придатної для створення зброї, задля послідовного втілення в життя задуму ЦК партії про збільшення запасу ядерної зброї в геометричній прогресії”, – йдеться у статті ЦТАК.

За словами лідера Північної Кореї, якщо Пхеньян матиме потужні переважаючі ядерні сили, “ворог буде боятися і не посміє зазіхати на державний суверенітет, систему і народ” країни.

“Якщо ми будемо повністю готові будь-якої миті застосувати свою ядерну зброю, то ядерна зброя не застосовуватиметься ніколи”, – наголосив він.

При цьому Кім Чен Ин стверджує, що ядерна зброя КНДР “не спрямована проти інших країн”, а ворогом ядерних сил країни є “сама війна та ядерна катастрофа в цілому”.

Читайте: На фоні ракети. Кім Чен Ин вдруге за тиждень показав свою доньку. Вона наступниця? (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube