У Миколаєві можуть відкрити Почесне консульство Словацької Республіки (ФОТО)


09:2828.03.2023

Надзвичайний та повноважний посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін відвідав Миколаївську область.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

Так, у п’ятницю, 24 березня, Надзвичайний та повноважний посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін зустрівся з начальниками Миколаївської та Херсонської обласних військових адміністрацій Віталієм Кімом й Олександром Прокудіним та відвідав декілька локацій у місті Миколаєві й області.

У ході зустрічі сторони розглянули питання подальшої взаємодії та розвитку співпраці. Зокрема, йшлося про відкриття Почесного консульства Словацької Республіки у Миколаєві.

Крім того, посол Словаччини підтвердив налаштованість своєї країни продовжувати надавати підтримку Україні у її боротьбі з агресором.

Зі свого боку Віталій Кім звернувся до посла з пропозицією словацькому бізнесу інвестувати у розвиток Миколаївщини й Херсонщини вже зараз, щоб допомогти місцевим підприємствам розвиватися.

Також начальник Миколаївської ОВА висловив вдячність за підтримку та надану раніше допомогу регіону.

«Дякую за візит до нашої області. Ми відчуваємо підтримку, яку Словаччина надає з перших днів війни. Сьогодні така допомога дуже цінна для нас», – сказав він.

Посол Марек Шафін підкреслив, що захоплюється мужністю та героїзмом українців, а його країна й надалі надаватиме необхідну допомогу.

«Я вражений як ви протистоїте агресії ворога. Зі своєї сторони ми підтримуємо суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України. Тому активно працюємо, щоб наше партнерство й надалі розвивалося», – запевнив він.

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаївщину відвідав директор офісу UNOPS Ukraine, який надав області майже 300 генераторів, Тім Ларднер.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube