500 господарств Миколаївщини отримають від ФАО по 2 тонни насіння ярого ячменю (ФОТО)


13:1520.03.2023

500 господарств Миколаївщини отримають від ФАО по 2 тонни насіння ярого ячменю.

Роздача починається сьогодні, 20 березня.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомила директорка компанії-постачальника Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) Надія Іванова, передає Інше ТВ.

«Сьогодні розпочинаємо роздачу насіння ярого ячменю для підтримки малих фермерів від продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО). По 2000 кг насіння отримають понад 500 господарств Миколаївщини. Це вагома допомога в умовах, що склалися. 1000 тонн ярого ячменю розвезеться по всім куточкам Миколаївщини», – зокрема, написала Надія Іванова.

За словами Н.Іванової, розуміючи, що не всі можуть скористатися допомогою, три місяці тому вона взяла на себе організаційні та юридичні моменти.  

«Зібрали списки, допомагали зареєструватися, відкалібрували та обробили (протруіли) ячмінь до посіву, розфасували. З Богом, стартуємо. Дякуємо міжнародним партнерам за підтримку аграріїв в Україні. Дякую своєму колективу за внесок у спільну справу для агараріїв регіону», – підкреслила Надія Іванова.

Як повідомляло Інше ТВ, минулого року у Миколаївській області сільськогосподарські підприємства територіальних громад Баштанського району отримали понад 710 тонн насіння пшениці, Миколаївського району — понад 690 тонн. Зерно надавалось аграріям безплатно завдяки підтримці FAO.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube