На Миколаївщині вперше за воєнних часів розпочався державний фінансовий аудит місцевого бюджету – міста Первомайська (ФОТО)


10:1622.02.2023

Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області розпочало державний фінансовий аудит Первомайської міської територіальної громади, адже нещодавно у державі було скасовано тимчасову заборону на перевірки виконання місцевих бюджетів.

Про це повідомили в Управлінні Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області, передає Інше ТВ.

21 лютого начальник Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області Денис Яковлєв провів нараду у Первомайську, представивши аудиторську та ревізійні групи. У заході брали участь Первомайський міський голова Олег Демченко, керівники місцевих бюджетних установ і комунальних підприємств.

Робота фахівців буде спрямована на проведення аналізу та перевірки законності і ефективності формування і виконання бюджету за 2020-2022 роки. Перевірятимуться питання щодо використання рухомого і нерухомого майна, коштів, землі, природних ресурсів, які перебувають у комунальній власності.

Контрольні заходи тривають в управліннях міської ради, в установах, організаціях, на підприємствах, які отримували кошти місцевого бюджету та використовували (отримували) комунальні ресурси.

Висновки аудиту дозволять віднайти додаткові джерела для наповнення бюджету та запобігти фінансовим і матеріальним втратам, кажуть аудитори.

Як повідомляло Інше ТВ, У 2022 році миколаївські аудитори забезпечили відшкодування втрат на понад 32 млн грн



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube