Доповідь Путіна. Що в ній почули в Кремлі


10:3522.02.2023

Учорашнє послання президента Росії Володимира Путіна Федеральним зборам розчарувало багатьох в оточенні глави держави. Силові еліти на чолі з секретарем Ради Безпеки РФ Миколою Патрушевим були розчаровані відсутністю перспектив запуску транзиту. Путін не просто не запустив транзит, але у своїй промові дав чітко зрозуміти, що не збирається залишати президентське крісло до кінця, яким би цей кінець не був.

Про це пише Телеграм-канал Генерал СВР, відомий своїми інсайдами з кремлівських кабінетів.

-Непрямі похвали в посланні міністра сільського господарства Росії Дмитра Патрушева були сприйняті секретарем Радбезу як глузування, хоча, по суті, це було визнання заслуг, слабо втішне, але визнання. Опинившись у колі близьких, після промови президента, Микола Патрушев першою фразою вимовив: “Ну що ж, жереб кинуто”. Сварка між президентом і секретарем Радбезу виходить на новий рівень. Розчарування президентським посланням у керівництва силового блоку посилив президент США Джозеф Байден, який під час виступу в Польщі пообіцяв справедливий суд для винних у розв’язанні війни і військових злочинців. Обіцянка Байдена була цілком прямою і конкретною, на відміну від більш ніж півторагодинного “розмазування соплів” президентом Росії.

Розчарований і фінансово-економічний блок, якому доведеться шукати можливості виконувати нездійсненні обіцянки президента. Частина президентської промови про небувалі успіхи і підйом російської економіки – повна нісенітниця, а обіцянки створення фондів та інших “подарунків” усім кому не ліньки, це, звісно, удар для Силуанова-Набіулліної. Путіну не вистачало тільки вимовити напуття: “Грошей немає, але ви діліться!”

Послання було переписано у світлі перспектив нового етапу лікування президента і стало в підсумку нейтральним і сірим набором слів, здебільшого ні про що. Путін не готовий до різких рішень, коли найближчим часом може виявитися нездатним адекватно і вчасно реагувати на виклики. У зв’язку з наближенням нового курсу терапії, який за планом має розпочатися 5 березня, і у зв’язку з відсутністю можливості в цей час повноцінно здійснювати керівництво СВО, постало питання про продовження наступу на фронті.

Путін проводить консультації з керівництвом військового блоку про можливе згортання наступу до 5 березня і перехід в оборону на поточних позиціях. Рішення президент не ухвалив і поки все на стадії обговорення.

Ще одна тема, яку Путін активно обговорює останнім часом, це можливість віддати в управління Рамзану Кадирову ПВК, які перебувають на фронті. Ця тема викликає активний опір частини силового блоку, але Путін, як великий любитель вибудовувати системи стримувань і противаг, схиляється до такого рішення.

Єдиний момент, який порадував і повеселив оточення президента, це коли під час послання Володін двічі, чи то випадково, чи то спеціально, клав свою руку на ногу Дмитру Медведєву. Все інше було нудно і нецікаво.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube