Справа багатостраждального басейну в Баштанці: прокуратура через суд домоглася від підрядника сплатити у бюджет понад 6 млн.грн.


16:2720.02.2023

Господарський суд Харківської області підтримав принципову позицію Баштанської окружної прокуратури та задовольнив в повному обсязі позов прокурора в інтересах держави в особі Баштанської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю щодо стягнення грошових коштів у сумі понад 6 млн.грн. за несвоєчасне виконання грошового зобов’язання.

Про це повідомили в Баштанській окружній прокуратурі Миколаївської області, передає Інше ТВ.

«Підставою для звернення прокурора до суду стало несвоєчасне повернення підрядником коштів попередньої оплати по договору щодо будівництва басейну в Баштанці. Після набрання зазначеним рішенням суду законної сили, окружною прокуратурою вживатимуться заходи до його реального виконання», – також мовиться в повідомленні.

Як повідомляло Інше ТВ, контракт на будівництво басейну було укладено Баштанською міськрадою з ТОВ “Ювента-груп Україна” на 55,9 млн.грн. Після низки додаткових договорів загальна сума проекту склала понад 87 млн.грн. Басейн мав бути завершений до початку 2020 року. Проте підрядник зірвав термін будівництва басейну. ЗМІ не раз писали про завищені ціни, закладені в проект створення басейну в Баштанці.

2 листопада 2021 р. господарським судом Миколаївської області задоволено позов Баштанської окружної прокуратури Миколаївської області щодо повернення до бюджету 13,2 млн грн. авансових коштів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube