На Миколаївщині директор держлісгоспу передав підприємцям землі лісового фонду під вирощування сільгоспкультур – збитки державним інтересам на суму 2,6 млн. грн.


18:0008.02.2023

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру колишньому директору одного із лісогосподарських підприємств Миколаївської області у перевищені службових повноважень, в результаті чого спричинено тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 3 ст. 365 КК України).

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

За даними слідства, посадовець у серпні та жовтні 2021 року, перевищуючи свої службові повноваження, діючи всупереч встановлених вимог щодо використання земель за їх цільовим призначенням, передав місцевим підприємцям декілька земельних ділянок державного лісового фонду, з цільовим призначенням – лісорозведення, для вирощування на них сільськогосподарських культур. В результаті цього, охоронюваним законом державним інтересам спричинено матеріальні збитки на суму 2, 6 млн грн.

Проводяться слідчі дії, направлені на встановлення фактичних обставин вчиненого злочину.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Першого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві.

Як повідомляло Інше ТВ, рішенням Господарського суду Одеської області повністю задоволено позов Миколаївської обласної прокуратури до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області та Мостівської сільської ради щодо повернення державі земель лісового фонду загальною площею 49 га вартістю майже 800 млн грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube