“У нас є понад 100 літаків “Тайфун”, понад 100 танків Challenger 2″, – Борис Джонсон закликав Британію дати Україні зброю негайно


18:1908.02.2023

Колишній прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон закликав країну надати Україні винищувачі й танки, оскільки вони необхідні для перемоги над російським диктатором Володимиром Путіним.

Про це пише Sky News.

Настав час Великобританії надати українським військам додаткове обладнання, необхідне для “перемоги над Путіним і відновлення миру” в країні, заявив колишній прем’єр-міністр Борис Джонсон.

Говорячи про військову підтримку, необхідну для допомоги Україні в її боротьбі з Росією, Джонсон закликав Ріші Сунака надати Україні літаки і більше танків.

Він сказав: “У нас є понад 100 літаків “Тайфун”. У нас є понад 100 танків Challenger 2.

“Найкраще одноразове використання будь-якої з цих одиниць – це розгортання їх зараз для захисту українців – не в останню чергу тому, що так ми гарантуємо нашу власну довгострокову безпеку”.

Депутат від Торі продовжив, що ці інвестиції допоможуть відтіснити Путіна і “зробити наш світ безпечнішим”.

“Зараз саме час дати їм саме те, що їм потрібно, щоб закінчити роботу”, – додав він.

Заклик пана Джонсона повторює коментарі, зроблені ним під час турне по США минулого тижня, в яких він закликав Захід відправити винищувачі F-35 і “Тайфуни” до Києва.

Повторний заклик також з’явився після сьогоднішнього виступу президента Володимира Зеленського у Вестмінстерській залі.

Зеленський використав звернення до парламенту, щоб закликати до збільшення кількості винищувачів, і сказав, що хоче, щоб коаліція країн постачала літаки.

Однак Сунак продовжує чинити опір закликам про надання винищувачів, а прес-секретар прем’єр-міністра заявив, що на підготовку пілотів для керування винищувачами підуть роки.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube