На Миколаївщині суд взяв під варту мешканця смт. Врадіївка за виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України


09:1907.02.2023

Первомайський міськрайоний суд у Миколаївській області задовольнив клопотання Первомайської окружної прокуратури та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 215 тис. грн 38-річному мешканцю смт. Врадіївка, який підозрюється у поширенні матеріалів щодо виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 436-2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Про це повідомили у Первомайській окружній прокуратурі Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Слідством встановлено, що зловмисник у період часу з квітня 2022 року по грудень 2022 року через заборонену в Україні соціальну мережу «Вконтакте» поширював матеріали, які заперечують збройну агресію рф проти України, та публікувала на власній сторінці посилання з соціальних груп, які глорифікують представників армії держави-агресора.

Досудове розслідування здійснюється Первомайським районним відділом поліції за оперативного супроводу управління Служби безпеки в області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляло Інше ТВ, Ще один прихильник «руського миру» на Миколаївщині відбувся умовним терміном



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube