В Миколаєві з керівником Програми ООН з відновлення та розбудови миру обговорили питання облаштування укриття в школах та дитсадках (ФОТО)


10:0601.02.2023

У вівторок, 31 січня, до Миколаєва з робочим візитом прибула делегація на чолі з керівником Програми ООН з відновлення та розбудови миру Нільсом Крістенсеном.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

До складу делегації увійшли програмний координатор компонента місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади Олена Рудич, програмний координатор компонента громадської безпеки та соціальної згуртованості Федеріка Діспенза, програмний аналітик з доброго врядування Програми ООН із відновлення та розбудови миру Анна Білявська, спеціаліст з адміністративної децентралізації Програми ООН із відновлення та розбудови миру Анатолій Молошний та спеціаліст з фіскальної децентралізації Програми ООН із відновлення та розбудови миру Наталія Осипенко.

Під час візиту відбулася зустріч делегації з заступником начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Олександром Трайтлі, директором департаменту соціального захисту населення ОВА Оксаною Єльчієвою та позаштатним радником першого заступника начальника Миколаївської ОВА Дмитром Тарасенком.

Під час зустрічі учасники обговорили пріоритетні напрямки відновлення Миколаївської області.

Олександр Трайтлі зазначив, що наразі у Миколаївській області багато зруйнованих та пошкоджених об’єктів, проте перш за все допомоги потребують звільнені громади області.

Керівник Програми ООН Нільс Кристенсен запевнив, що організація й надалі планує підтримувати Миколаївську область у різних напрямках.

«Ми чуємо вас й постійно думаємо про залучення додаткових ресурсів та партнерів. Тому слід поєднати наші зусилля для ефективного відновлення та розвитку громад», – сказав Нільс Кристенсен.

Також заступник начальника ОВА наголосив на важливості облаштування закладів освіти регіону захисними спорудами. Зі свого боку програмний координатор компонента громадської безпеки та соціальної згуртованості Федеріка Діспенза повідомила, що питання укриттів буде вирішуватися безпосередньо у взаємодії з територіальними громадами.

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаївська ОВА та Данська Рада у справах біженців в Україні підписали Меморандум про взаєморозуміння (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube