Кулеба подякував Данії за Миколаїв і розповів, скільки танків Україна отримає в першій хвилі (ВІДЕО)


15:3231.01.2023

Так, у першій хвилі допомоги від союзників Україна має отримати 120-140 сучасних західних танків.

Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу.

Він розповів, що вчора вночі повернувся з президентом Зеленським з Миколаєва, де вони зустрічалися с прем’єркою Данії.

-Данія – це справжній друг, який допомагає всім, від зброї до гуманітарних проектів. Чого варте лише водопостачання Миколаєва чи передача усіх своїх 19 САУ CAESAR Україні. Ми завжди будемо вдячні датським друзям, – сказав Кулеба.

Оцінюючи укріплення обороноздатності України, що зараз є першочерговим завданням для всіх, очільник МЗС назвав січень історичним в цьому плані.  

Він зазначив, що наразі танкова коаліція налічує 12 учасників. Проте, за словами Кулеби, ще зарано називати всі країни коаліції та їхні практичні внески, адже деякі з них ще мають ухвалити формальні рішення відповідно до своїх внутрішніх процедур.

“Можу лише відзначити, що у першій хвилі внесків Збройні сили України отримають від 120 до 140 одиниць сучасних танків західних моделей. Це Leopard 2, Challenger 2, M1 Abrams. І дуже розраховуємо на Leclerc”, – сказав він.

Міністр закордонних справ додав, що це не мала кількість, але Україна продовжує працювати як над розширенням складу танкової коаліції, так і над збільшенням внесків вже заявленими учасниками.

Він також сказав про необхідність передачі Україні сучасних винищувачів і ракет більшої дальності.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube