В суді над миколаївським прокурором-зрадником назвали імена його російських кураторів (ФОТО)


09:1624.01.2023

Приморський райсуд міста Одеси продовжує розглядати справу за обвинуваченням екскерівника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа у державній зраді в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

У засіданні 23 січня прокурор Олександр Чокля повідомив, що Герман передавав інформацію російському блогеру Юрію Подоляці. Цей чоловік збирав дані за дорученням та вказівками Ігора Бєзлєра, підполковника військової розвідки Росії.

Навесні 2014-го Бєзлєр долучився до терористичної організації «ДНР», став одним із її ватажків і сформував незаконний збройний підрозділ. Прокурор зацитував матеріали кримінального провадження, яке розслідується стосовно самого Бєзлєра щодо його участі у злочинах на Донбасі. 

В суді над миколаївським прокурором-зрадником назвали імена його російських кураторів (ФОТО) 1
Прокурор Чокля

Відомо, що поліція також висунула блогеру Подоляці підозру в виправдовуванні збройної агресії Росії проти України. Прокурор каже, що є відомості про його причетність до російських спецслужб.

Подоляка — уродженець Сумщини, має українське громадянство. 2014 року він виїхав за межі України на територію російської федерації і на тепер поширює інформацію з території держави-агресора. У своїх постах в соцмережах чоловік визнає правомірною збройну агресію рф проти України, представляючи воєнні дії як внутрішній громадянський конфлікт, заперечує тимчасову окупацію частини території.

В суді над миколаївським прокурором-зрадником назвали імена його російських кураторів (ФОТО) 3
Судді — Осіік, Іоніді, Попревич

Наступного разу прокурор на прохання суддів має принести усі письмові докази, щоб суд самостійно зайнявся їх дослідженням їх у судовому засіданні. Припускають, що так процес піде швидше і  продуктивніше, аніж зараз.

Розгляд справи має відновитися у середині лютого.

За версією обвинувачення, обіймаючи посаду прокурора Миколаївської окружної прокуратури, Герман в умовах війни допоміг представникам держави-агресора у підривній діяльності проти України. А саме, передав інформацію про місця розташування органів влади, місцевого самоврядування, підприємств, військових частин та інших об’єктів, що мають важливе господарське чи оборонне значення, з метою ослаблення держави, вчинення вибухів, підпалів та інших дій, спрямованих на масове знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю.

Герман обвинувачення у державній зраді називає необґрунтованим. Він не заперечував факт передачі інформації, але повідомив, що надсилав її блогеру, якого «знайшов в інтернеті з метою об’єктивного висвітлення ситуації, що відбувається в Україні». 

За державну зраду під час війни колишньому прокурору загрожує 15 років позбавлення волі або довічно.

Нагадаємо, що раніше суд планував слухати справу Германа закрито, щоб запобігти розголошенню інформації, що може зашкодити національній безпеці і вплинути на перебіг бойових дій. Вказувалося на необхідність захистити персональні дані українських військових, рятувальників і правоохоронців у Миколаївській області, особливості їхньої роботи у регіоні тощо. 

В суді над миколаївським прокурором-зрадником назвали імена його російських кураторів (ФОТО) 5

Однак на публічності наполягли родичі військових, які загинули на Миколаївщині, коли Герман очолював прокуратуру.

Нагадаємо, як повідомляло ІншеТВ, в обвинувальному акті написано, що прокурор Герман протягом місяця (з березня по квітень 2022 року) умисно та свідомо вів підривну діяльність проти України в умовах воєнного стану. Мотивацією було нібито його негативне ставлення до української влади та політики в цілому.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube