Громади Миколаївщини планують передати понад 400 га земель лісівникам – природоохоронці радіють


14:4319.01.2023

Протягом 2021 року 4 громади Миколаївської області надали дозвіл державним лісгоспам виготовити проекти землеустрою для отримання земельних ділянок у постійне користування. Звісно, ідеться про зміну цільового призначення цих ділянок для ведення лісового господарства і пов’язаних з ним послуг.

Українська Природоохоронна Група – UNCG радіє з цього приводу, тому що так найвірогідніше рослини на цих земельних ділянках будуть збережені, передає Інше ТВ.

Загалом Прибужанівська, Первомайська, Дорошівська та Єланецька громади планують передати ДП “Вознесенське лісове господарство” 36 ділянок площею 440 гектарів.

Площа кожної з ділянок – від 6 до 60 га. Члени UNGG проаналізували всі ділянки. Більшість з них – землі, які були незаконно заліснені десять років тому. Деякі були заліснені в 50-60 роках минулого століття і нині є захисними насадженнями з дубом червоним, робінією псевдоакацією та іншими видами дерев. Водночас передати планують і степові території.

«Передача земель комунальної власності державним лісгоспам є найвірогіднішим варіантом їх збереження. Так вони не будуть розформовані в приватну власність, степи ж не можна буде ні заліснювати, ні розорювати. Покладаємо надію на дотримання норм чинного законодавства державними лісогосподарськими підприємствами. Є надія, що в руках лісівників вони не будуть знищені», – підкреслюють природозахисники.

Наразі, за інформацією ДП “Вознесенське лісове господарство”, робота над розробкою таких проектів ще не розпочата, але запланована.

Миколаївська область – одна з небагатьох степових областей, де територіальні громади прийняли рішення про передачу земель лісгоспам, підкреслили в UNGG.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині місцева громада передала 2 га землі природного заповідника «Єланецький степ» у приватну власність



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube