На Миколаївщині місцева громада передала 2 га землі природного заповідника «Єланецький степ» у приватну власність


22:1104.01.2023

Вознесенська окружна прокуратура у судовому порядку вимагає скасувати рішення Дорошівської сільської ради, державну реєстрацію права власності та повернути у власність держави земельну ділянку площею 2 га вартістю понад 15 млн грн, розташовану у межах природно-заповідного фонду природного заповідника «Єланецький степ».

 Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Установлено, що Дорошівська сільська рада, всупереч вимог діючого природоохоронного законодавства, незаконно передала земельну ділянку природно-заповідного фонду  у власність фізичній особі для ведення особистого селянського господарства. 

Реагуючи на наявне порушення законодавства, прокурор звернувся із позовною заявою до Вознесенського міськрайонного суду. Наразі судом відкрито провадження у справі , розгляд її триває.

Довідково: Природний заповідник «Єланецький степ» є територією природно-заповідного фонду загальнодержавного значення. Він створений відповідно до Указу Президента України вiд 17.07.1996 №575 «Про створення природного заповідника «Єланецький степ» на площі 1675,7 га.

Як повідомляло Інше ТВ, Арбузинська громада на Миколаївщині отримає в бюджет 300 тис.грн. від ТОВ – прокуратура домоглась в суді виплати



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube