Арбузинська громада на Миколаївщині отримає в бюджет 300 тис.грн. від ТОВ – прокуратура домоглась в суді виплати


15:3928.12.2022

Господарським судом Одеської області у грудні 2022 року задоволено позовні вимоги прокурора про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю на користь Арбузинської об’єднаної територіальної громади заборгованості по орендній платі за землю.

Про це повідомили в Первомайській окружній прокуратурі Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Первомайською окружною прокуратурою встановлено, що орендар з вересня 2020 року на підставі договору оренди землі, укладеного з Арбузинською селищною радою, використовує земельну ділянку комунальної власності площею 0,85 га в межах смт Арбузинка Первомайського району Миколаївської області, на якій розташований належний йому майновий комплекс комерційного призначення.

Водночас, у порушення вимог договору, земельного та податкового законодавства товариство з вересня 2020 року по травень 2022 року не сплачувало до бюджету орендну плату за користування вказаною земельною ділянкою комунальної власності.

Таке порушення спричинило ненадходження до місцевого бюджету коштів у сумі майже 300 тис грн і негативно вплинуло на стан реалізації соціально-економічних програм.

Наразі окружною прокуратурою вживаються заходи до забезпечення виконання рішення господарського суду.

Як повідомляло Інше ТВ, Завдяки рішенню суду, до якого звернулась прокуратура, бюджет Миколаєва поповниться на понад 1,8 млн грн



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube