Пологовому будинку №1 в Миколаєві, який зараз надає і мобільну паліативну допомогу, благодійники передали «швидку» (ФОТО)


13:2719.01.2023

«Ротарі Клуб Миколаїв» передав сучасну карету «швидкої допомоги» пологовому будинку №1 м. Миколаєва.

Про це повідомили у «Ротарі Клуб Миколаїв», передає Інше ТВ.

За словами паст-президента «Ротарі Клубу Миколаїв» Артема Ващиленко, за допомогою міжнародних партнерів з Каліфорнії (США), Дистрикту Ротарі 5320 вдалося зібрати необхідні кошти для придбання «амбулансу». Через три дні волонтери вже доставили автівку до міста – героя.

«Завдяки нашим партнерам з Rotari International, партнерам з Каліфорнії та нашим партерам з Німеччини ця автівка вже у нас», – підкреслив він.

«Швидка» пройшла необхідний техогляд і повністю готова до роботи. Транспорт дозволить суттєво покращити допомогу для миколаївських породіль.

«На початок війни у нас взагалі не було автівок «швидкої допомоги», і для нас це було нагальним питанням. Нам потрібна була швидка, яка дозволила б вільно та швидко пересуватися містом. До того ж різні діти зараз народжуються у пологовому будинку, а наявність такого транспорту дозволить терміново переводити до обласної дитячої лікарні і т.д.», – зазначила керівник пологового будинку №1 Дарія Герман.

Наразі даний пологовий будинок єдиний заклад такого типу, на якого покладені функції з надання мобільної паліативної допомоги. Нова «швидка» дуже доречна для виконання самих цих функцій.

«Ми супроводжуємо жінок з онкопатологією, і ми, звісно, виїжджаємо до них з обладнаннями та фаховими спеціалістами», – підкреслила головний лікар.

Зазначимо, що з 24 лютого «ротарійці» передали понад 17 одиниць спецтранспорту для медиків та ДСНС.

Як повідомляло Інше ТВ, Лікарням Миколаєва передали дизельні генератори (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube