«Карнавал» Ольги Дробишевої: в Миколаєві в Щедрий вечір відкрилась чергова виставка (ФОТО)


23:0613.01.2023

13 січня у Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького розпочала роботу персональна виставка «Карнавал» миколаївської майстрині Ольги Дробишевої – багатогранної творчої особистості, членкині Національної спілки журналістів України та Міжнародної незалежної спілки художників імені А. Кашшая.

Це п’ята виставка з творчого циклу «Берегині України», учасницями якого стануть миколаївські мисткині.

Про це повідомила голова Культурно-мистецької асоціації “Арт-спокуса” Валентина Кривцова, передає Інше ТВ.

Для виставкової експозиції пані Ольга підготувала серію авторських ляльок виготовлених в етно стилі. Такі ляльки дуже нагадують традиційні «мотанки», але створюються більше для естетичного задоволення і майже не несуть оберегової функції. Роздивляючись виставкові експонати, можна побачити яскравість оригінального вбрання та екзотичність підібраних аксесуарів.

Аби посилити сприйняття, пані Ольга додала до загальної експозиції картини з кольорової графіки. Абстрактні композиції, виконані по шовку, нагадують напівпрозору вітражну мозаїку.

«Така феєрія образів, різнобарв’я емоцій і мінливість відчуттів схожа на багатогранність нашого життя. Саме у буденному житті ми – немов учасники великого дійства – карнавалу буття. Це великий карнавал бурхливого життя, в якому ми граємо, переживаємо, перевтілюємось та натякаємо. Це велике театралізоване свято, в якому завжди міцно переплітаються старовинні традиції, сучасні тенденції та мистецьке мислення», – підкреслила Валентина Кривцова.

Яскравим завершенням заходу стали новорічні ворожіння, оберегові подарунки, частування смачними напоями та медовими пряниками. Надихнули «мотанки» присутніх модниць і на майстер-клас по заплітанню хустки, адже кожна красуня хотіла мати оригінальну світлину на згадку про нашу виставку.

Як повідомляло Інше ТВ, 1 грудня 2022 року у Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького розпочала роботу персональна виставка «Берегиня Півдня» миколаївської майстрині Наталії Мазур.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube