«Берегиня Півдня»: в Миколаєві відкрилась виставка гобеленів Наталії Мазур (ФОТО)


09:0002.12.2022

1 грудня у Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького розпочала роботу персональна виставка «Берегиня Півдня» миколаївської майстрині Наталії Мазур.

Виставка присвячена Всесвітньому дню волонтерів і стала четвертою з творчого циклу «Берегині України», учасницями якого стануть миколаївські майстрині культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса».

Про це повідомила голова Культурно-мистецької асоціації “Арт-спокуса”.Валентина Кривцова, передає Інше ТВ.

Для своєї персональної виставки Наталя Мазур підготувала 10 тканих виробів – сучасні гобелени та інсталяції. Кожна робота, немов світлина, що відображає певний період історії нашої культури. Від скіфських мотивів з грифонами і дикими степами до Берегині традицій з обрядами, оберегами та символами.

Окремою частиною можна виділити триптих за таврійськими легендами, в яких Блакитний Журавель у чарівному танці закликає дощ серед стиглих грон винограду, а за ним спостерігає біла Лебідка з прекрасного Сузір’я Лебедя.

Трагічний період історії України відображає гобелен «Сльоза матері». Біль від втрат і горя зібрані в образі Мадонни, яка у скорботі оплакує своїх дітей. Але вона стоїть непохитно – в неї вистачає сил, аби витримати усі випробування долі.

Завершує експозицію гобелен, зібраний з декількох тканих частин, міцно поєднаних між собою, – символ єдиної України. Кожна частина наповнена зображенням соняшників – життєдайної квітки, що завжди танцює з Сонцем. Цей гобелен – образ майбутнього України. Ми завжди рухаємось за світлом, адже воно є уособленням мирного життя, міцної віри, відродження та нашої Перемоги!

На відкриті виставки також відбулась прем’єра пісні «Берегині» у виконанні автора Олександра Сичова, заслуженого артиста України.

Урочистою частиною заходу стало нагородження волонтерів ГО Культурно-мистецька асоціація «Арт-спокуса» та «Молодіжний центр наукової діяльності» Подяками Миколаївської обласної ради, Подячними листами Миколаївського міського голови та грамотами управління з питань туризму та курортів Миколаївської обласної військової адміністрації.

Як повідомляло Інше ТВ, «Зимовий настрій» Дмитра Артима – в Миколаєві відкрилась художня виставка (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube