Бурятам на фронт везуть юрти з шаманами. Кажуть, історія повторюється (ФОТО)


09:1802.12.2022

Із російського регіону Бурятії відправлять юрти з шаманами для російських військових, які перебувають у Старобешівському районі Донецької області, передає проєкт Радіо Свобода «Сибір.Реалії».

Три юрти, відтворені силами громадських працівників, для російських військових привезуть представники «Гуннського фонду». У них військовослужбовці РФ зможуть «пройти шаманський обряд і відпочити».

Представники фонду зазначили, що такі юрти використовувалися 16 століть тому для військових походів. За словами голови фонду Олега Булутова, крім обрядів шамани і баряшини (костоправи) зможуть надавати пораненим російським медичну допомогу. Встановлювати юрти планують якомога ближче до території, де ведуться бойові дії.

Бурятам на фронт везуть юрти з шаманами. Кажуть, історія повторюється (ФОТО) 1
Бурятам на фронт везуть юрти з шаманами. Кажуть, історія повторюється (ФОТО) 5
Бурятам на фронт везуть юрти з шаманами. Кажуть, історія повторюється (ФОТО) 3
Бурятам на фронт везуть юрти з шаманами. Кажуть, історія повторюється (ФОТО) 6

Голова фонду стверджує, що проєкт із юртами організовано “своїми силами”, без залучення фінансування.

-Історія повторюється. Колись наші предки – великі гуни – розгромили готів, захищаючи слов’ян. Як бачите історія, що сталася 16 століть тому, сьогодні повторюється. Ми вже провели кілька тайлаганів (ритуал вшанування богів – прим. С.Р.) з лютого: за припинення війни, за перемогу. І зараз ми хочемо приїхати з гуманітарною місією. З давніх часів така медична практика існувала, особливо в похідних, екстремальних умовах, – вважає Булутов.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube