В Миколаєві суд дав умовні терміни двом посадовцям РВ ФДМУ, які виправдовували російську агресію


15:1106.01.2023

Як повідомляло Інше ТВ, в жовтні минулого року СБУ на Миколаївщині повідомила про підозру двом посадовцям Регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях, які вчинили протиправні дії, спрямовані на поширення неправдивих матеріалів та виправдовування збройної агресію рф проти України.

Центральний районний суд міста Миколаєва ухвалив вироки двом працівницям Регіонального відділення Фонду державного майна по Одеській та Миколаївській області.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вироки від 22 і 26 грудня.

Йдеться про головного спеціаліста відділу приватизації, управління корпоративними правами та контролю договорів купівлі-продажу, а також завідувачку сектору оцінки майна та оціночної дільності.

Першу з них судили за свідоме виправдовування і заперечення збройної агресії РФ проти України, а також глорифікацію окупантів.

Протягом серпня-вересня 2022 року в приватних листуваннях зі знайомими, в тому числі з колегами по роботі, жінка висловлювала погляди, які сприяють збройній агресії ЗС РФ проти України, утвердженню тимчасової окупації частини території і уникненню окупантами відповідальності.

26 серпня о 22.51 вона у Telegram написала завідувачці сектору оцінки майна та оціночної дільності (тобто другій обвинуваченій — ред.) повідомлення такого змісту: «Сейчас правильно пока не пошла поставка на 3 млрд дол от США боеприпасов надо по максимуму их мочить и занимать территории!!! Молодцы так держать!!!».

У вересні зафіксовано ще п’ять подібних повідомлень обвинуваченої до своєї колеги. Це були, зокрема, дописи: «Жаль, что пока РФ прийдет, свои гатят по жилым кварталам, люди страдают», «Нам лучше чтоб до зимы нас взяли и мы были с электричеством хотя бы», «Молодцы за эту ночь в Терновке и Калиновке 500 ВСУшников положили!».

Завідувачку сектору оцінки майна та оціночної дільності притягували тільки за поширення одного допису із спільноти Telegram 26 серпня 2022 року о 22 годині 50 хвилин. Причому сам зміст повідомлення у вироку не наводиться. Також не уточнюється, кому саме пересилався допис.

В обох випадках прокурор подав до суду угоди про визнання винуватості. У суді друга обвинувачена, яку судили за репост, говорила про каяття і пояснила, що вважає себе винною у хибному напрямку думок та неправильних поглядах, які набула через вплив «не тих» засобів масової інформації.

Суд угоди затвердив і призначив жінкам по 5 років позбавлення волі умовно, звільнивши від відбуття покарання з іспитовим строком — 3 і 2 роки відповідно.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube