У Німеччині на тлі війни в Україні спостерігається різке зростання відмовників від військової служби


14:5206.01.2023

Влада Німеччини зафіксувала різке зростання відмовників від військової служби у 2022 році, коли почалося вторгнення росії в Україну, передає УНН.

“У 2021 році ми отримали 201 заяву про відмову від військової служби з міркувань совісті”, – заявив у п’ятницю представник Федерального управління у справах сім’ї та громадянського суспільства німецькій медіа-групі Redaktionsnetzwerk Deutschland (RDN).

Він додав, що до кінця 2022 року це число зросло до 951 особи.

Оскільки у 2011 році Німеччина скасувала обов’язкову військову службу, цифри відносяться до солдатів, які вже служать у Бундесвері.

Згідно зі звітом, багато хто виправдовував свою заяву про відмову від військової служби з міркувань совісті тим, що не очікували війни.

“Солдатам, які в ці вибухонебезпечні часи приходять до висновку, що вони не хочуть стріляти, вбивати чи поранити інших людей, має бути запропонований легкий вихід із армії”, – заявив в коментарі RDN політичний директор Німецького товариства миру Міхаель Шульце фон Глассер.

За його словами, багатьох нинішніх членів Бундесверу заманюють до армії рекламними обіцянками, які не мають нічого спільного з реальністю.

Читайте: Німеччина приєднається до США у постачанні додаткової батареї ППО Patriot в Україну



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube