На Миколаївщині двоє посадовців об’єкту критичної інфраструктури виправдовували агресію росії – СБУ повідомила їм про підозру


10:5620.10.2022

СБУ на Миколаївщині повідомила про підозру двом посадовцям, які вчинили протиправні дії, спрямовані на поширення неправдивих матеріалів та виправдовування збройної агресію рф проти України.

Про це повідомили в УСБУ в Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Співробітники встановили, що зловмисниками виявились службові особи одного з об’єктів критичної інфраструктури Миколаївської області, які мали доступ до інформації про місця дислокації військових підрозділів в Миколаївській області.

Слідчі задокуметували, що фігуранти, керуючись ідеологічними мотивами, поширювали у телеграмканалах інформацію щодо ліквідації військовослужбовців ЗСУ, знищення військової техніки наданої країнами-партнерами, неправдиві матеріали та дезінформаційні відомості, що нібито Україна обстрілює свої ж міста, з метою знищення мирного населення, а також виправдовували і підтримували збройну агресію рф проти України.

Наразі двом посадовцям повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою).

Тривають комплексні заходи для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до скоєння кримінальних правопорушень.

Санкція статті передбачає покарання від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Викриття злочину проводили співробітники Управління СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

Як додали в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, мова йде про двох службових осіб Регіонального відділення фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині слідчі оголосили підозру ще одній жительці Южноукраїнська за підтримку збройної агресії росії (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube