У Миколаєві відкрили обласну виставку-аукціон «Новорічна коляда», кошти від якої підуть на допомогу ЗСУ (ФОТО)


06:0627.12.2022

26 грудня в Миколаєві відкрили обласну виставку-аукціон, яка проводиться  у допомогу  Збройним Силам України.

Організатором виставки виступив Миколаївський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи, передає Інше ТВ.

Як повідомили організатори, святкова експозиція складається з більш ніж 250 оригінальних виробів талановитих  майстрів з м. Миколаєва та Миколаївської області. Ялинкові іграшки, зимові прикраси для інтер’єру, жіночі прикраси, новорічні-солодкі композиції, творчі доробки в патріотичному стилі, вироби, прикрашені національною символікою та новорічно-різдвяні сувеніри – все це можна придбати. А кошти, зібрані під час проведення виставки-аукціону, будуть спрямовані на підтримку Збройних Сил України.

Учасники виставки:

Тетяна Лебідь – член ТО «Прибужжя» (Новоодеська громада), представила на аукціон нове віяння в художньому мистецтві– роботина дерев’яних зрізах.

Поліна Андрієвська – член ТО «Прибужжя» (м. Миколаїв), надала для виставки вироби дивовижної краси – іграшки з вати.

Наталя Феник – майстриня (м.Миколаїв), провідний методист МОЦНТ та КОР з НКС, щоб підтримати ЗСУ, виготовила яблука та ялинку з цукерок, мандаринову ялинку та солодких ангелочків.

Олена Мірча  – майстриня з Первомайської громади, долучилася до аукціону та надала оригінальні новорічні іграшки в патріотичних кольорах: пінопластові кульки, вишиті, оздоблені атласом, стрічками,  різними матеріалами.

Тетяна Садовніча – майстриня  (м. Миколаїв), яка виготовляє прикраси з коштовного каміння та бісеру: сережки, кільця, браслети, кольє, діадеми в техніці «ювелірна вишивка», теж долучилася до участі в аукціоні.  

Валентина Димова – заслужений майстер народної творчості України», член ТО «Прибужжя», підготувала на виставку іграшки для ялинки: унікальні кульки, вишиті барвистими стрічками.

Тетяна Базилевська–Барташевич – заслужений майстер народної творчості України, член ТО «Прибужжя», порадувала учасників аукціону дивовижними тканими рушниками.

Ольга Остремська – майстриня  (м.Миколаїв) передала до «Етносвітлиці» іграшки з вовни, які вона робить у техниці «сухого валяння»: символ 2023 року – кіт та замріяний гном.

Олена Міщенко – член ТО «Прибужжя», виготовляє іграшки у техніці «мокрого валяння»: ялинки, сніговики, ангели й також долучилася до аукціону.

Тетяна Добрянська – майстриня з Березнегуватської ТГ, представила на виставку картини, виготовлені зі звичайної житньої соломи,  патріотичні сувеніри та свічки з бджолиного воску.

Тетяна Кравець – член ТО «Прибужжя» приготувала для виставки  дідухів, виготовлених з духмяних трав та соломи.

До нашої виставки-аукціону також долучилася народна студія декоративно-прикладного мистецтва «Джерело» Новобузької ТГ під  керівництвом Людмили Гострик, яка представила на аукціон малюнки та ялинкові прикраси у техніці декоративного розпису.

Олена Козявко – майстриня з Баштанської ТГ, представила на виставку величезні витинанки: «Святий Миколай» та «Зимова ялинка».

Любов Запісочна – майстриня (м.Миколаїв), також не залишилася осторонь та надала для виставки витинанки на вікна та картини-витинанки.

Анна Сальник – майстриня з Галицинівської ТГ, представила на виставку екоялинку з мішковини, віночок з природних матеріалів, віночок з моху, вʼязану ялинку та вʼязаного гнома.

Людмила Булкіна – майстриня (м.Миколаїв), надала оригінальні вироби із джутової філіграні: кошики, ялинки, свічники та різдвяні віночки.

Наталя Рожкова – майстриня (м.Миколаїв) створює авторські іграшки з полімерної глини, які представила для участі у виставці-аукціоні: ельфів, казкового діда та панночку. 

Кристина Готілова –майстриня (м.Миколаїв), на виставку надала ляльку «Бутон» та маленькі ялинкові прикраси, виготовлені в тій самій техніці з полімерної глини.

Наталія Бондаренко – майстриня з Баштанської ТГ, долучилася до  виставки-аукціону й надала вʼязані носки.

Найбільшу кількість робіт для виставки представила Лариса Семенюк – майстриня з с.Галаганівка (Снігурівська ТГ). Це позитивні інтер’єрні ляльки: гноми з бордовими шапками, гноми з блакитними шапками, помаранчеві  гноми, гусаки, лось та сніговики.

Також до участі в аукціоні долучилася родина Васильєвих: Олена, Олександра та Сергій, які представили деревʼяні свічники, розписи на кухонній дошці, жіночі прикраси та обереги в техніці мінівишивки.

Виставка триватиме до 10 січня 2023 року. Для відвідання виставки необхідно зареєструватись за телефонами: +38 095 344 56 18 (провідний  методист  з нематеріальної культурної спадщини МОЦНТ та КОР Наталя Феник) або +38 099 087 14 26 (методист декоративно-ужиткового мистецтва МОЦНТ та КОР Рада Вронська).

Як повідомляло Інше ТВ, Витинанки миколаївської мисткині Олени Маркитан експонуються в Латвії (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube