Витинанки миколаївської мисткині Олени Маркитан експонуються в Латвії (ФОТО)


13:5025.12.2022

У Сігулдській муніципальній бібліотеці експонуються різдвяні вітринні прикраси, створені українською художницею Оленою Маркитан. Вікна бібліотеки прикрашають білі великоформатні роботи з різдвяними мотивами, виконані у техніці витинанки.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Сігулдської муніципальної бібліотеки, передає Інше ТВ.

«Роботи були створені у грудні цього року, коли в Україні ще триває війна. Вороги доклали максимум зусиль, щоб ускладнити творчий процес – через відключення електроенергії роботи доводилося створювати у напівтемряві, при свічках. Миколаїв – місто на півдні України, яке протягом багатьох місяців страждало від російських артилерійських обстрілів, оскільки було найближчим до лінії фронту, коли російська армія окупувала правий берег Дніпра. Критична інфраструктура постраждала від ракетних ударів, що означає, що населення має дуже обмежений доступ до електроенергії та гарячої води.

Бібліотека запрошує вас зазирнути у вітрини, щоб насолодитися творами мистецтва та знайти світло, яке наповнить ваше серце у цей різдвяний час», – йдеться в дописі.

Як повідомляло Інше ТВ, Витинанки, ляльки і майстер-клас: 15 листопада в Миколаєві відкрилась виставка Олени Маркитан (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube