Витинанки, ляльки і майстер-клас: в Миколаєві відкрилась виставка Олени Маркитан (ФОТО)


09:0016.11.2022

15 листопада у Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького відкрилась персональна виставка «Дерево життя» миколаївської майстрині Олени Маркитан.

Мисткиня створює унікальні ляльки й філігранні витинанки. Кожна композиція – відбивання духовного потенціалу наших предків.

Мета експозиції – ознайомити глядачів з творчістю жінок прифронтового міста-Героя Миколаєва.

Про це повідомили у Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького, передає Інше ТВ.

Лейтмотив Олени Маркитан – ангели. У нелегкий час, який сьогодні ми переживаємо, вони оберігають нас й країну. Представлені роботи майстриня виготовила з моменту початку повномасштабної війни.

«Однією з думок, коли я створювала свої роботи, було показати, продемонструвати, що ми – українці, і маємо те, що є нашим багатством»,- говорить Олена Маркитан.

Чільне місце експозиції займає триптих “Дерево-життя”. Витинанки й зроблені з любов’ю ляльки майстрині завжди викликають незмінний інтерес у дітей та дорослих.

Усього на виставці представлено сім витинанок та три ляльки.

Це третя виставка з творчого циклу «Берегині України», учасницями якого стануть миколаївські мисткині.

По завершенні церемонії відкриття виставки усі охочі мали можливість стати учасником майстер-класу від Олени Маркитан.

Як повідомляло Інше ТВ, 1 листопада у Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького розпочала роботу персональна виставка «Побратими» Геннадія Молчанова – миколаївського художника, письменника, учасника АТО, володаря відзнаки “Поза форматом”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube