Журналісти дізнались про обставини загибелі трьох малих дівчат в селі Новопетрівка на Миколаївщині під час окупації (ВІДЕО)


22:3326.12.2022

Як повідомляло Інше ТВ, 14 грудня тіла трьох неповнолітніх дівчат ексгумували правоохоронці на визволеній території села Новопетрівка Широківської громади.

Журналісти «Суспільного» дізнавались про обставини смерті дітей.

Влітку під час обстрілу села російськими військами дівчата 12-ти, 14-ти та 16-ти років загинули від влучання снаряда на подвір’я їхнього будинку.

“Грались діти біля свого будинку, і був обстріл населеного пункту нашого. І прилетіло з боку російських окупантів. Троє дітей загинули”, — розповіла староста Новопетрівки Валентина Касапа.

Загиблі діти з багатодітної родини, розповіли у сільраді. Після деокупації села мати та сестри загиблих виїхали на тимчасово непідконтрольні Україні території.

“Їх постійно привозили на тих БМП-хах, на танках катались. Так, дівчата, так сказати, хоча вони ж малі”, — розповіла місцева жителька Марія.

На подвір’ї будинку, де жила родина, все потрощене уламками снарядів. Після обстрілу села самі ж окупанти й поховали трьох загиблих дітей на місцевому кладовищі. Слідчі разом із криміналістами та вибухотехніками обласного главку поліції провели ексгумацію.

“Було ексгумовано тіла неповнолітніх 12-ти, 14-ти та 16-ти років. Під час проведення судово-медичної експертизи було встановлено, що смерть неповнолітніх настала внаслідок мінно-вибухових травм, які вони отримали в червні, під час обстрілу окупаційними військами території селища Новопетрівка Широківської громади Баштанського району”, — розповіла старша слідча відділу слідчого управління Марина Мусійчук.

Слідчі класифікували справу за частиною другою статті 438-ї Кримінального кодексу України — Порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством. Санкція статті передбачає від десяти років позбавлення волі до довічного ув’язнення.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube