В Миколаєві в наступному році запрацює нова ПЛР-лабораторія (ВІДЕО)


13:1621.12.2022

Зовсім скоро у Миколаєві почне працювати надсучасна ПЛР-лабораторія, у якій зможуть діагностувати практично всі вірусні та бактеріальні інфекції, здійснювати контроль онкогенних ризиків і визначати різноманітні мутації вірусів.

Про це повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, передає Інше ТВ.

За словами начальника управління охорони здоров’я Миколаївської міськради Ірини Шамрай, лабораторія запрацює, як тільки її персонал завершить відповідне навчання.

Як нагадав мер, цей проект був розпочатий ще наприкінці 2020 року, і, хоча російське вторгнення призупинило його реалізацію, для міста вкрай важливо його завершити, оскільки лікарі зможуть впровадити близько 30 нових методик діагностики різних інфекцій: ковіду, онкогенного ризику, туберкульозу, грипу, гепатитів В і С, ВІЛу та захворювань, які передаються статевим шляхом.

Лабораторія працюватиме на базі однієї з міських лікарень, але її послугами зможуть користуватись абсолютно всі медичні заклади міста.

Як повідомляло Інше ТВ, у 2020 році на обладнання для ПЛР-лабораторії у міськлікарні №1 з бюджету міста було виділено 4,4 млн.грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube