Через суд Мішково-Погорілівській громаді на Миколаївщині змогли повернути майже 22 га землі, яка використовувалась підприємством як несанкціоноване сміттєзвалище


06:0607.12.2022

Господарським судом Миколаївської області задоволено позов Миколаївської окружної прокуратури про розірвання договору оренди земельної ділянки площею 21,9 га вартістю понад 16 млн грн та повернення її у власність територіальної громади в особі Мішково-Погорілівської сільської ради Миколаївського району.

Про це повідомили у пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Підставою для звернення прокурора до суду слугувало порушення вимог земельного законодавства в частині цільового використання земельної ділянки.

Суд підтвердив доводи прокурора щодо порушення приватним підприємством положень законодавства України та використання останнім земельної ділянки не за цільовим призначенням, а також порушення землекористувачем істотних умов договору оренди земельної ділянки, відведеної для ведення підсобного сільського господарства, та використання її для розміщення сміттєзвалища.

Як повідомляло Інше ТВ, Завдяки рішенню суду, до якого звернулась прокуратура, бюджет Миколаєва поповниться на понад 1,8 млн грн



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube