Естонія більше не зможе приймати українських біженців і перенаправить їх до Фінляндії


06:3507.12.2022

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу закликає закрити кордони країни, побоюючись нової хвилі українських біженців.

Прем’єр-міністр Кая Каллас вважає, що Естонія вже не може приймати українських біженців, але інші країни – наприклад, Фінляндія, – можуть зробити для них більше.

Про це вона сказала в інтерв’ю, яке цитує естонське видання ERR.ee, передає Інше ТВ.

– Якщо подивитися, як Росія бомбить цивільну інфраструктуру, енергетичну інфраструктуру і намагається зробити життя в Україні абсолютно неможливим, то всі схиляються до того, що буде наступна хвиля біженців. Цікаво те, що до цього часу такого не сталося, ми не бачимо в цифрах, що йде нова хвиля. Ми говорили з Фінляндією, що ми справді більше не можемо таким чином допомагати біженцям з України, і фіни сказали, що вони можуть приймати більше. Я не уявляю, що ми можемо сказати біженцям на кордоні: повертайтеся назад. Ми можемо сказати: ми не можемо допомогти вам на такому рівні, як допомагали раніше, а, наприклад, Фінляндія може допомогти краще. Важливо те, що ми спрямовуємо допомогу Україні, щоб допомогти людям в Україні, щоб відновити енергетичну інфраструктуру, створити там можливості для життя, щоб люди не мали виїжджати звідти. Все це ми, звісно, робимо. Але я весь час кажу, що ми досі були великодушними, допомагаючи Україні, яка перебуває в біді. І я пишаюся людьми Естонії, які відкрили свої серця. Природно, що все має межі, і якщо ми просто більше не в змозі будемо приймати людей, тому що в нас тут немає більше житла та роботи, тоді інші можуть зробити більше, – сказала Кая Каллас.

Як повідомляло Інше ТВ, ЄБРР виділить 50 млн. євро на будівництво житла у Польщі через українських біженців 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube