«Миколаївщина виробляє в 10 разів більше електроенергії, ніж використовує, але ми одна система» – Кім про більш справедливі графіки подачі електрики (ВІДЕО)


12:4905.12.2022

Миколаївська область виробляє в 10 разів більше електроенергії, ніж використовує, але система єдина, тому і її торкаються планові і аварійні відключення.

Але робота з «Укренерго» і «Миколаївобленерго» стосовно більш справедливих графіків подачі/відключення електрики продовжується.

Про це сьогодні, 5 грудня, в ефірі національного телемарафону розповів начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, передає Інше ТВ.

– «Миколаївобленерго» пропонує графіки приблизно «4х4» – тобто, щоб люди були без світла не більше 4 годин в регіонах, особливо в віддалених, де тупікова, скажемо, гілка електромережі. Ми будемо намагатись зараз вирівняти ситуацію по всій області, і для цього будемо просити бізнес переходити на нічну роботу. Я звернувся до «Укренерго» – вони йдуть назустріч. У нас 48 населених пунктів 9 місяців були без світла, це те, що стосується де окупованих. А є ще біля 50 населених пунктів на лінії вогню, які теж були без світла тривалий час. І тому, коли ми підключили, дуже важливо давати їм світло на постійній основі, щоб вони могли відновитись. «Укренерго» нас чує і додає потужності. Тобто ми працюємо комплексно з цим питанням і будемо піднімати потужність пропорційно підняттю потужності в усій системі.

Я вам так скажу: Миколаївщина виробляє набагато більше (електроенергії) в 10 разів, чим використовує, через Південноукраїнську АЕС (2 тис. МВт даємо, вітер дає 70 МВт), а використовуємо ми біля 300 МВт. Але ми одна система, ми все віддаємо і економимо, як і вся України, – сказав Віталій Кім.   

Як повідомляло Інше ТВ, Віталій Кім обіцяв з понеділка вирівняти графік подачі світла по всій Миколаївській області, щоб у людей воно було кожні 4 години.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube