Зовсім «дорослий»: сьогодні Миколаївському академічному художньому драматичному театру виповнилось 100 років


12:0001.12.2022

Сьогодні Миколаївський академічний художній драматичний театр святкує 100-річчя колективу Художнього театру України «Шахтарка Донбасу».

Саме цей колектив, створений у 1922-му, 1934 року залишився назавжди у стінах колишнього театру Монте і утворив перший міський стаціонарний театр.

Про це в своєму привітанні написав Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає Інше ТВ.

«Сьогодні, під час війни, цей творчий та мужній колектив не припиняє свій культурний спротив навіть під час постійних обстрілів міста. Вони знаходять креативні рішення, не припиняють свою роботу, облаштовують сцени в укритті та допомагають фронту. Вітаю вас та бажаю наснаги продовжувати свою справу в нашій вільній, творчій країні», – написав Олександр Ткаченко.

Як повідомляло Інше ТВ, колектив театру прийняв рішення викреслити зі своєї назви слово «російський» ще в перший день російського вторгнення 24 лютого, а 1 березня надіслав листи-звернення до місцевої влади, аби закріпити це своє рішення офіційно. 15 липня на сесії Миколаївської облради депутати проголосували за перейменування Миколаївського академічного художнього драматичного театру.

З квітня артисти Миколаївського академічного художнього драматичного театру влаштовували виїзні творчі виступи та концертні програми для вимушених переселенців, а в серпні театр відкрив в бомбосховищі «Сцену в укритті», де з повним аншлагом йдуть вистави.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube