На Миколаївщині прокуратура вимагає від органів місцевого самоврядування забезпечення належного використання гідротехнічних споруд


16:5614.11.2022

Миколаївським окружним адміністративним судом відкрито провадження у справі за позовом керівника Вознесенської окружної прокуратури Миколаївської області до одного з органів місцевого самоврядування району про визнання протиправною бездіяльності та зобов’язання вчинити дії, спрямовані на набуття права власності на безхазяйне майно – гідротехнічну споруду вартістю понад 6 млн грн.

Про це повідомили у пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Безхазяйні гідротехнічні споруди є потенційно небезпечними об’єктами, які загрожують життю населення громади, оскільки їх неналежний стан може призвести до затоплення населених пунктів та сільськогосподарських угідь під час проходження льодоходу, весняної повені та дощових паводків. Відсутність контролю за ними може мати негативні наслідки як для населення, так і для навколишнього середовища.

Водночас, не зважаючи на те, що гідротехнічна споруда понад 10 років є безгосподарною, органом місцевого самоврядування, як представником інтересів територіальної громади, жодних заходів до набуття права власності на безхазяйне майно та її збереження у стані, що не загрожує населенню у надзвичайних ситуаціях, не вживалося. Наведене стало підставою для звернення прокурора до суду з відповідним позовом, розгляд якого триває.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині у приватну власність передали частину річки. Тепер за рішенням суду її повернули Арбузинській тергромаді



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube