На Миколаївщині у приватну власність передали частину річки. Тепер за рішенням суду її повернули Арбузинській тер громаді


18:5904.11.2022

Первомайська окружна прокуратура Миколаївської області забезпечила реальне виконання рішень Арбузинського районного суду Миколаївської області, якими задоволено позовні вимоги прокурора про повернення у власність Арбузинської територіальної громади 3 земельних ділянок водного фонду загальною площею 5,7 га вартістю понад 30 млн грн.

Про це повідомили в Первомайській окружній прокуратурі Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Підставою для задоволення позовів прокурора у цих справах є незаконне надання Головним управлінням Держгеокадастру в області у приватну власність 3 громадянам земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, які накладаються на русло водного об’єкту загальнодержавного значення – річку Балка Кам’яна (притока річки Арбузинка, басейн річки Південний Буг) та його прибережну захисну смугу, однак ці ділянки не можуть перебувати у приватній власності за жодних обставин.

У жовтні за втручання окружної прокуратури та сприяння Арбузинської селищної ради право власності фізичних осіб на землі припинено та зареєстровано за територіальною громадою, про що внесено відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Крім того, за ініціативою прокурора Кваліфікаційною комісією з питань видачі та анулювання кваліфікаційного сертифіката інженера-землевпорядника та Державною службою з питань геодезії, картографії та кадастру анульовано кваліфікаційний сертифікат інженера-землевпорядника, яким при виготовленні проекту землеустрою всупереч вимог нормативних документів не відображено факт накладення ділянок на межі водного об’єкту та його прибережної захисної смуги.

За фактами незаконних оборудок із вказаними землями водного фонду розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині нарешті повернули державі ставок, яким підприємець безпідставно користувався з 2014 року



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube