На Миколаївщині нарешті повернули державі ставок, яким підприємець безпідставно користувався з 2014 року


13:2312.10.2022

Первомайська окружна прокуратура Миколаївської області забезпечила виконання судового рішення про повернення земельної ділянки площею майже 4 га вартістю понад 3 млн грн з розташованим на ній водним об’єктом площею 2 га, яка знаходиться в межах території Мигіївської сільської ради Первомайського району.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Так, прокуратурою до господарського суду Миколаївської області пред’явлено позов в інтересах держави в особі Мигіївської сільської ради про зобов’язання фізичної особи-підприємця повернути органу місцевого самоврядування земельну ділянку водного фонду.

Підставою для звернення до суду з позовом стало використання підприємцем такої земельної ділянки після закінчення строку дії договору оренди. Так, останній у 2014 році звернувся до орендодавця із заявою про продовження строку дії договору оренди, укладеного 07.07.2004. Отримавши відмову у продовженні спірного договору у зв’язку з необхідністю виготовлення паспорту водного об’єкту та проведення нормативної грошової оцінки землі, орендар необхідні документи не виготовив та більше не звертався з питання продовження строку дії договору оренди. Водночас, фізична особа – підприємець за відсутності договору оренди продовжував безпідставно використовувати земельну ділянку з розташованим на ній водним об’єктом.

Рішенням Господарського суду Миколаївської області від 22.02.2022 підтримано позицію Первомайської окружної прокуратури та позов задоволено. У вересні 2022 року завдяки вжитим прокуратурою заходам судове рішення, яке набрало законної сили, виконано в повному обсязі.

Як повідомляло Інше ТВ, Війна не спише. На Миколаївщині голова фермерського господарства захопив 150 га



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube