В ОК “Південь” вже знають, скільки у рашистів іранських дронів, і з якою метою їх використовують


11:0430.09.2022

В оперативному командуванні «Південь» заявили, що російські війська спрямовують групи дронів-камікадзе на територію України, ймовірна причина – виявлення засобів протиповітряної оборони.

«Війська РФ їх використовують непоодиноко. Як правило, вони спрямовуються групами. Зокрема, можливо, й для того, щоб виявляти українські засоби протиповітряної оборони і влучати вже й по них. Тому наша тактика протидії напрацьовується з урахуванням того, що ворожа стратегія мала таку мету», – заявила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру ОК «Південь» Наталя Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

За її словами, українські військові вивчають їхню тактику дій і вже мають певні результати протидії дронам, запущеними військами РФ.

«Якщо говорити про співвідношення збиття і досягнення цілей, то в два рази є перевага збиття, незважаючи на те, що за показниками вони є важкими для визначення протиповітряною обороною. Вони досить низько летять, досить повільно, але вони досить гучні… Ті 40 кілограмів вибухової речовини, які вони несуть, покликані спричинити пожежу», – розповіла Наталя Гуменюк.

За її словами, ураження від дронів-камікадзе є не дуже критичними, але вони можуть спричинити «потужну пожежу».

Гуменюк додала, що на півдні, за неперевіреними даними, у військ РФ є від 300 до 1000 дронів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube