“Прихисток своїм”. Ганна Замазєєва розповіла Ірині Верещук про гуманітарні проекти Миколаївщини (ФОТО, ВІДЕО)


14:4729.08.2022

Під час робочого візиту Міністр з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук ознайомилась з роботою одного з найбільших гуманітарних штабів Миколаївщини (БФ «Світлі справи) та відвідала один з евакуаційних центрів, якій працює за програмою «Прихисток своїм».

Про це повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва на офіційній сторінці у Фейсбук.

«Ознайомили пані Міністерку з принципами роботи та проектами, які успішно реалізуються Гуманітарним штабом Миколаївщини, зокрема, нашої програми «Прихисток своїм». Вже сьогодні активно готуємося до зимового періоду та раді, що маємо потужну підтримку і розуміння від центральних органів влади. Напрацювали конкретні кроки з підготовки до опалювального сезону, які оперативно зможемо реалізувати у координації з профільними міністерствами. Обговорили також можливість будівництва житла на території однієї з громад Миколаївської області для евакуйованих людей, що втратили свої помешкання», – зазначила Ганна Замазєєва.

Голова обласної ради подякувала Ірині Верещук, що вона знайшла можливість і час відвідати один з евакуаційних центрів, який працює в рамках програми «Прихисток своїм».

Ганна Замазєєва відмітила, що для людей, які втратили домівку і переїхали з тимчасово окупованої території увага центральної влади й особисте спілкування з міністром – це надпотужний сигнал підтримки та черговий доказ, що Україна своїх громадян не залишає напризволяще!

Під час відвідин евакуаційного центру, поважна гостя поспілкувалася і з малечею, яка показала свої кімнати, ігрові та спортивні майданчики і те, що вже встигли зробити своїми руками.

Вони, разом з батьками, також поділилися історіями свого життя та переїзду з окупованих територій, втратою домівок та знайомством з новими друзями, які готові допомогти у всьому.

Зі свого боку, пані Міністерка пообіцяла допомогти у залученні міжнародних партерів ООН та ЮНІСЕФ до розширення та розвитку проєкту, зокрема облаштування повноцінної дитячої кімнати для навчання та відпочинку.

А насамкінець, за доброю традицією, усією великою родиною Центру, на заході сонця, заспівали «Червону калину».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube