Польща працевлаштувала близько 430 тис. українських біженців


14:5329.08.2022

Вже понад 1,3 млн. українців отримали номер RESEL у Польщі. Це дозволяє громадянам України користуватись такими ж правами у соціальній сфері, як і громадянам Польщі.

Польські роботодавці повідомили про працевлаштування близько 430 тис. громадян України, які прибули до Польщі після 24 лютого. Про це повідомляє Кореспондент.

“Що стосується працевлаштування, то зараз у нас працює 430 тисяч осіб за цією новою формулою, де роботодавець лише повідомляє повітову службу праці про те, що ця особа потрапила до нас”, – сказав заступник міністра з питань сім’ї, праці та соцполітики Польщі Станіслав Швед.

За даними польського чиновника, вже понад 1,3 млн. українців отримали номер RESEL у Польщі. Це дозволяє громадянам України користуватися такими ж правами у соціальній сфері, як і громадянам Польщі.

Повідомляється, що норма щодо необхідності отримання номера RESEL передбачена законом про допомогу громадянам України у зв’язку з агресією Росії проти України. Цим законом запроваджено спеціальний механізм легалізації перебування українців на території Польщі під час війни в Україні.

Читайте: В Польше хотят обеспечивать украинских беженцев недорогим муниципальным жильем на 5-6 лет в маленьких городах



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube