Ворог “Ураганами” та “Смерчами” обстрілює Миколаїв, – ОК “Південь” (ВІДЕО)


06:0014.08.2022

Обстановка в операційній зоні південнобузького напряму залишається складною, але контрольованою.

Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу, надаючи перевагу дистанційним формам протидії – ракетно-артилерійським обстрілам і авіаційним ударам.

Про це повідомляє ОК “Південь”.

Відчайдушна спроба силами двох десантно-штурмових відділень провести штурмові дії в напрямку Лозового успіху на мала.

Ворогом нанесено п’ять авіаційних ударів по наших позиціях на лінії зіткнення. Без втрат.

Надвечір трьома реактивними снарядами системи залпового вогню “Ураган” атаковано портову інфраструктуру Миколаєва. Без людських втрат. А ще за годину шістьма реактивними снарядами системи залпового вогню “Смерч” нанесено удар по житловим кварталам та промисловим об’єктам міста. Пошкоджень зазнали кілька будівель, поранення отримала одна цивільна особа.

З важкої ствольної артилерії 152-го калібру ворог обстріляв Кошове та Новогригорівське вздовж адмінмежі Херсонщини та Дніпропетровщини. В обох випадках снаряди влучили по сільськогосподарським угіддям. Втрат та руйнувань не завіксовано.

Нашою армійською авіацією нанесено 2️⃣ удари по опорних пунктах ворога в Баштанському районі, а ракетно-артилерійськими підрозділами за результатами виконання вогневих завдань зменшено окупаційне військо на 1️⃣5️⃣ рашистів, 1️⃣ танк Т-72 та ще 4️⃣ одиниці броньованої та автомобільної техніки.

В Музиківці та Новій Каховці знищено 2️⃣ склади ворожих боєприпасів. Остаточні втрати ворога – дорозвідуються.

На Одещині ворог продовжує здійснювати розвідку і збір інформації як за допомогою агентурних мереж, так і використовуючи безпілотні літальні апарати. Один з таких небесних розвідників був знищений силами протиповітряної оборони під час спроби розвідування лінії узбережжя з моря. Влучним пострілом «Орлан-10» був з літального апарату модифікований в підводний.

В Чорному морі склад та положення ворожого корабельного угруповання не змінились. 2️⃣ надводних носії продовжують загрожувати всієї території України 1️⃣6️⃣ високоточними ракетами типу “Калібр”. Також на бойовому чергуванні 1️⃣ вдк.

Зважаючи на те, що загроза ракетних ударів та артилерійських обстрілів на напрямку лінії зіткнення залишається високою, не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, якщо це доцільно, дотримуйтесь правила двох стін, не наражайте себе на небезпеку на узбережжі чи в прибережних водах. Будьте чемні та пильні, реагуйте на фейкові повідомлення, підозрілих людей і предмети – правильно і оперативно.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube