“Боротьба на півдні країни дає хороші новини”, – Зеленський (ВІДЕО)


05:5114.08.2022

Президент Володимир Зеленський дав оцінку ядерному шантажу рф та розказав про “хороші новини” щодо знищення сил і засобів окупантів на півдні.

«Сьогодні хочу звернутися насамперед до мешканців Нікополя, Марганця, Енергодара, Кривого, Запоріжжя та всіх інших наших міст і громад Дніпропетровської та Запорізької областей. Окупанти намагаються надзвичайно цинічно залякувати людей, використовуючи Запорізьку атомну станцію. Вони фактично прикриваються станцією, щоб обстрілювати Нікополь і Марганець. Вони влаштовують постійні провокації з обстрілами території АЕС… Якщо хтось там у Росії думає, що їм це щось може дати, то вони помиляються. Російський шантаж лише мобілізує ще більше глобальних зусиль для протистояння терору…Абсолютно всі посадовці держави-терориста, а також ті, хто допомагає їм у цій шантажистській операції з атомною станцією, мають відповідати в міжнародному суді. Це обовʼязково буде. А кожен російський військовий, який або стріляє по станції, або стріляє, прикриваючись станцією, повинен розуміти, що стає особливою мішенню для нашої розвідки та спецслужб, для нашої армії. Я особливо вдячний усім, хто захищає цей напрямок, хто витримує тиск російських терористів і боронить Україну та світ від створеної окупантами ядерної загрози».

“Боротьба на півдні країни дає хороші новини про знищення сил і засобів російської армії. Жодного дня не втрачаємо – зменшуємо потенціал окупантів”.

Зеленський також зазначив, що на Донбасі тривають жорстокі бої.

“Найгарячіші точки фронту на цьому напрямку без змін – Авдіївка, Марʼїнка, Піски, Бахмут і весь відповідний напрямок. Росія відправила туди просто колосальний обсяг своїх воєнних ресурсів – артилерія, техніка, люди. Всі наші захисники й захисниці там – просто герої”, – сказав він.

На Харківщині, за словами президента, “українська оборона міцна, і намагання окупантів атакувати постійно провалюються”.

Зеленський також стверджує, що розблокування українських портів для вивезення зерна вже дало змогу знизити гостроту продовольчої кризи у світі.

“Дуже важливо, що дає результат експортна зернова ініціатива. З початку її реалізації з українських портів загалом вийшли вже 16 суден із зерном для семи країн на трьох континентах. Це Європа, Азія, Африка. На борту майже півмільйона тонн агропродукції: кукурудза, пшениця, соняшникова олія, соя та інші товари, абсолютно необхідні світовому ринку.

Це вже дало змогу знизити гостроту продовольчої кризи, дало певну надію на спокій країнам – споживачам нашої агропродукції. І в перспективі може допомогти повністю зняти продовольчу кризу з глобального порядку денного. Звичайно, якщо партнери забезпечать виконання безпекової частини ініціативи та не допустять російських провокацій і терору на морі чи проти наших портів”.

Президент повідомив, що за неповних два тижні з трьох українських портів – “Одеса”, “Чорноморськ” та “Південний” – вдалося експортувати такий обсяг, який дорівнює всьому аграрному експорту автотранспортом за липень і більш як двом третинам експорту залізницею за минулий місяць.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube