Машина українських дипломатів у Відні потрапила у ДТП. ЗМІ пишуть, що дипломати були напідпитку


06:0614.08.2022

У центрі Відня в машину німецьких туристів врізався автомобіль, у якому, за даними австрійської газети Kronen Zeitung, перебували українські високопоставлені дипломати. У Міністерстві закордонних справ України у відповідь заявили, що наразі з‘ясовують всі обставини ДТП.

Як розповіли в поліції, аварія сталася зранку 12 серпня на вулиці Рінгштрасе. За словами очевидців, до приїзду поліції в машині водій помінявся місцем з пасажиром, а після прибуття правоохоронців машина втекла.

Тоді поліція розпочала погоню і врешті зупинила автомобіль імовірних винуватців ДТП із трьома людьми всередині. Чоловік, який сидів на водійському місці, відмовився від перевірки на алкоголь. Водночас пасажир, який, за словами очевидців, і керував машиною під час ДТП, пройшов алкотест, який показав 2,32 проміле. 

Внаслідок аварії четверо німецьких туристів і третій пасажир автомобіля-винуватця аварії отримали легкі травми.

Kronen Zeitung з посиланням на інсайдерські кола пише, що чоловіки були високопоставленими дипломатами українського посольства. Офіційно в поліції Відня підтвердили лише те, що водій автомобіля-винуватця ДТП дійсно був у нетверезому стані.

Реакція України

У МЗС України відреагували на цей інцидент і заявили, що зараз з‘ясовують всі обставини дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася в Австрії «за участі автомобіля українського військового аташе». Українське посольство взаємодіє із австрійською поліцією та учасниками ДТП.

«Позиція МЗС України чітка: дипломатичний статус не надає право співробітникам українських дипломатичних установ порушувати правила дорожнього руху та наражати інших на небезпеку», — наголосив речник МЗС Олег Ніколенко.

За його словами, рішення про подальші кроки щодо учасника ДТП буде ухвалене за підсумками розслідування.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube