На Миколаївщині за добу з 14 пожеж 6 були через російські обстріли (ФОТО, ВІДЕО)


11:0416.06.2022

Протягом доби на Миколаївщині вогнеборці загасили 14 пожеж, 6 з них через ворожі обстріли.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Так, зранку 15 червня вогнеборці 16 державної пожежно-рятувальної частини 2 ДПРЗ загасили пожежу господарчої споруди, гаражу та лазні у с. Котляреве Шевченківської територіальної громади Миколаївського району на площі 80 кв. м.

Пізніше, у цьому ж селі, але на іншій вулиці, загорілась літня кухня та речі домашнього вжитку. Черговий караул підрозділу ліквідував пожежу на площі 60 кв. м.

У с. Парутине Куцурубської територіальної громади відділення 22 ДПРЧ загасило суху траву та сміття на площі 5000 кв. м.

У смт Первомайське Первомайської територіальної громади також горіла суха трава та чагарники на площі 1 га. Підручними засобами рятувальники 16 ДПРЧ приборкали пожежу, не допустивши розповсюдження вогню на поле озимої пшениці на корені.

У с. Лимани Галицинівської територіальної громади зайнялась суха трава та пшениця на корені. Вогнеборці Галицинівського загону місцевої пожежної охорони загасили пожежу на площі 0,5 та 0,5 га відповідно.

Близько 13:00, внаслідок потрапляння ракети, попередньо системи “Ураган”, безпосередньо у чотириповерховий житловий будинок в одному з районів Миколаєва виникла пожежа на третьому поверсі, яку вогнеборці загасили на площі 15 кв. м. Боєприпас пробив перекриття з четвертого по другий поверх включно. Відомо, що на 2 поверсі постраждала жінка, яку до прибуття рятувальників евакуювали з приміщення та каретою швидкої доставили до лікарняного закладу.

З інших причин виникло ще 8 пожеж.

Наймасштабніша з них сталася на території Андріївського лісового урочища ДП Миколаївського лісового господарства Ольшанської територіальної громади, де загорілися лісові насадження та хвойний настил. На площі 3 га верхової пожежі та 1 га хвойного настилу приборкали горіння вогнеборці 19 та 2 ДПРЧ із залученням трактора з плугом та дисками, КРАЗу з бочкою, 8 працівників лісгоспу, 40 осіб місцевого населення та 23 військових. Пожежу спричинив навмисний підпал.

Також через підпал горів ліс на території урочища “Бузькі Хутори” Прибузького лісництва Вознесенського лісового господарства на площі 0,12 га. До гасіння залучався черговий караул 12 ДПРЧ, 4 працівники ДП “Вознесенського ЛГ” та місцеве населення.

На вул. Мандри с. Трихатський хутір Ольшанської ТГ горів гараж на території приватного домоволодіння. Пожежу на площі 20 кв. м загасили вогнеборці 19 ДПРЧ. Причина пожежі встановлюється.

Необережне поводження з вогнем спричинило пожежі сухої трави та сміття на території м. Миколаєва, смт Веселинове та с. Кротівка Казанківської ТГ на загальній площі понад 3 га.

Піротехніками ДСНС відпрацьовано 27 повідомлень та виявлено 3 вибухонебезпечні предмети, які вилучено та транспортовано у спеціально відведене місце.

Як повідомляло Інше ТВ, Внаслідок обстрілів та через необережне поводження з вогнем: за позаминулу добу на Миколаївщині спалахнуло 5 пожеж (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube