З 9 пожеж на Миколаївщині за добу 4 спалахнули через російські обстріли. Але 65-річна жінка загинула внаслідок «мирної» (ФОТО)


08:5005.09.2022

За минулу добу, 4-5 вересня, на території Миколаївської області зареєстровано 9 пожеж, чотири з яких в результаті влучення боєприпасів та їх уламків.

Про це повідомили  ГУ України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Так, вранці 4 вересня після ворожого обстрілу горіли складські приміщення наземного зберігання зерна на території зерноскладу у м. Вознесенськ (пожежу ліквідовано на площі 100 кв. м двома відділеннями 12 державної пожежно-рятувальної частини 2 державного пожежно-рятувального загону). Вдень окупанти снарядами зруйнували та спалили житловий будинок у смт Первомайське Первомайської ТГ Миколаївського району (загасили вогнеборці 16 ДПРЧ 2 ДПРЗ на площі 120 кв. м).

Також ворог поцілив по смт Березнегувате, де зайнялися складські приміщення одного з місцевих підприємств. Сталося це вдень, близько 12 години. Черговим караулом 9 ДПРЧ 3 ДПРЗ пожежу ліквідовано о 14:38 на площі 50 кв. м.

Нічний масований обстріл по м. Миколаєву теж мав свої наслідки. Російські агресори в черговий раз звільнили одне з підприємств міста від вже пошкодженого складського приміщення. Рятувальників сповістили про руйнування будівлі із подальшим горінням о 01:39. Пожежу, яка виникла в результаті влучення боєприпасів та уламків від них ліквідували вогнеборці 1 ДПРЧ 2 ДПРЗ на площі 30 кв. м.

Інші 5 пожеж не пов’язані із веденням бойових дій.

Серед них зареєстрований один випадок із гибеллю. Так, о 21:35 рятувальників сповістили про те, що по вул. Степова с. Луканівка Кривоозерської ТГ Первомайського району загорівся житловий будинок. На місце виїхав черговий караул 18 ДПРЧ 5 ДПРЗ. Під час проведення розвідки в помешканні виявили тіло загиблої жінки 1957 р. н. Вогнеборці ліквідували пожежу о 22:40 на площі 24 кв. м, ї спричинила необережність під час паління. Від ДСНС на місці працювали 1 спецавтомобіль та 4 рятувальники, для доставляння води залучався трактор МТЗ-80 ТОВ “Закревський”.

Також вчора вдень порушення правил пожежної безпеки при експлуатації газових приладів з боку громадян ледь не призвело до масштабної пожежі в багатоповерхівці по вул. Леваневців м. Миколаєва. Очевидці повідомили рятувальників про дим з вікна о 13:36. На місце прибули відділення 2 ДПРЧ 2 ДПРЗ та встигли загасити незначне займання підручними засобами.

О 15:57 на спецлінію 101 надійшло повідомлення про пожежу покрівлі літньої кухні по вул. Шевченка с. Семенівка Благодатненської ТГ Первомайського району. До гасіння залучалися вогнеборці 6 ДПРЧ 5 ДПРЗ, відділення місцевої пожежної охорони ПРаТ “Оберіг”. Спільними зусиллями займання загасили о 17:29 на площі 30 кв. м, її спричинило коротке замикання електропроводки.

На території садового товариства на одній з дачних ділянок зайнялась господарча споруда. Рятувальників сповістили про це о 16:37. Пожежу ліквідували вогнеборці 19 ДПРЧ 2 ДПРЗ о 17:35, господарчу споруду від повного знищення врятували. Причина пожежі встановлюється.

Вже ввечері, о 22:10, на спецлінію 101 надійшло повідомлення про пожежу двоповерхової неексплуатуємої будівлі по вул. Рівне Чорноморської ТГ Миколаївського району. На місце виїхав черговий караул 22 ДПРЧ 2 ДПРЗ. О 23:15 горіння ліквідовано на площі 15 кв. м, його спричинило необережне поводження з вогнем.

Як повідомляло Інше ТВ, З 5 пожеж на Миколаївщині за позаминулу добу дві спалахнули через російські обстріли (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube