Нещасний випадок або партизани. В госпіталі Севастополя від щурячої отрути померли 8 військових, 18 в реанімації


09:1913.08.2022

За попередніми даними, від отруєння померли вісім російських військових, які або скуштували отруєну їжу з лікарняної кухні, або з’їли пиріжки зі щурячою отрутою, передані партизанами.

У 1472-му військово-морському госпіталі поранені російські військові отруїлися щурячою отрутою. Про це повідомив журналіст Роман Цимбалюк.

За його словами, керівництво шпиталю вирішило розібратися з гризунами, які у великій кількості розплодилися у медичній установі. Отруту застосували в усіх приміщеннях госпіталю, враховуючи і кухню.

Отрута потрапила у продукти, з яких готували їжу хворим. Унаслідок вісім військовослужбовців ЗС РФ померли. А 18 — перебувають у тяжкому стані у реанімації, передає Фокус.

Альтернативна версія подій у шпиталі

Тим часом “Обозреватель”, посилаючись на власні джерела, опублікував ще одну версію подій, що сталися у севастопольському шпиталі.

Журналісти переконані, що російські окупанти загинули через отруєні отрутою пиріжки, які їм у госпіталь передали партизани під виглядом допомоги від місцевих жителів.

Що каже російська сторона

Офіційні джерела та російські ЗМІ ніяк не коментують подію у шпиталі. Ба більше, незважаючи на те, що інцидент стався кілька днів тому, про нього немає згадки в російському інформаційному просторі.

Інформація про госпіталь номер 1472

Морський госпіталь у місті Севастополь заснували у травні 1783 року. Діяв за часів Кримської військової кампанії. Під час Другої світової війни було передислоковано.

Медустанова продовжувала приймати на лікування військовослужбовців Чорноморфлоту РФ, їхніх рідних і пенсіонерів Міноборони Росії навіть після здобуття Україною незалежності.

Зараз на базі шпиталю діють:

  • 40 відділень;
  • 4 лікувально-діагностичні кабінети;
  • 3 поліклініки;
  • станція переливання крові.

Госпіталь здатний прийняти до стаціонару 640 хворих.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube