Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя висловилась за звільнення Князєва з посади судді


18:3117.06.2024

Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила притягнути до відповідальності суддю Верховного Суду Всеволода Князєва.

Судячи з повідомлення ВРП, таке рішення ухвалили через незаконно отриманий «подарунок» у вигляді оренди чотирикімнатної квартири у Києві за 1000 гривень на місяць. 

“Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила рішення про притягнення судді Верховного Суду Всеволода Князєва до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади.

Рішення Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила за результатом розгляду дисциплінарної справи, відкритої 15 квітня 2024 року.

 Раніше «суд міста Києва констатував отримання суддею подарунка на загальну суму 906 600 гривень з порушенням вимог Закону України «Про запобігання корупції». Також суд тоді визнав Князєва винним за ч. 1 статті 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення та постановив стягнути штраф на користь держави в сумі 2550 гривень, з конфіскацією подарунка в розмірі 906 600 гривень.

Нагадаємо також, з судді Князєва зняли електронний браслет, бо в нього “по шість годин немає світла”

Нагадаємо, як повідомляло Інше ТВ, 15 травня 2023 року ексголову Верховного Суду Всеволода Князєва впіймали на хабарі у $2,7 млн. За повідомленнями ЗМІ, гроші Князєв отримував від людей, які виступали за рішення суду на користь олігарха Костянтина Жеваго.

16 травня НАБУ оприлюднило аудіозаписи з доказами корупції керівника ВС Князєва (АУДІО).

19 травня суд заарештував ексглаву Верховного Суду Князєва.

Пізніше стало відомо, що у Князєва під час обшуку знайшли ще майже $500 тис. (ФОТО).

Розслідування справи про хабар ексголови Верховного Суду Князєва було завершено на початку жовтня 2023 року.

Інше ТВ, також повідомляло, що Суддя Верховного суду Князєв тепер двічі вільний – дружина розвелась з ним в Миколаєві і ділить майно.

Так, ексдружина судді Верховного суду Князєва у Миколаєві відсудила у нього частину будинку, готівку та кошти на його рахунках



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube