Путін і Сі Цзіньпін провели зустріч віч-на-віч. МЗС Китаю зробило заяву


07:3317.05.2024

Увечері 16 травня 2024 року голова КНР Сі Цзіньпін провів зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним у Чжуннаньхаї.

Про це йдеться у заяві китайського МЗС.

ІншеТВ переклало її так, як є, без скорочень.

“Чжуннаньхай в середині літа був наповнений свіжим вітром і блискучою водою.

Сі привітав Путіна перед мостом Іньтай. Обидва глави держав прогулювалися і розмовляли, спостерігаючи за павільйонами і насолоджуючись краєвидами.

Путін і Сі Цзіньпін провели зустріч віч-на-віч. МЗС Китаю зробило заяву 1
Путін і Сі Цзіньпін провели зустріч віч-на-віч. МЗС Китаю зробило заяву 5

Сі Цзіньпін і Путін сиділи біля води, разом попиваючи чай, і в невимушеній атмосфері обмінювалися глибокими думками зі стратегічних питань, що становлять спільний інтерес.

Путін і Сі Цзіньпін провели зустріч віч-на-віч. МЗС Китаю зробило заяву 3
Путін і Сі Цзіньпін провели зустріч віч-на-віч. МЗС Китаю зробило заяву 6

Сі Цзіньпін зазначив, що сьогодні світ стикається з безпрецедентними за останнє століття змінами і вступив у новий період турбулентності і змін. Перед обличчям міжнародних змін і хаосу, що розвиваються, Китай завжди зберігав стратегічну стабільність. Під керівництвом Комуністичної партії Китаю (КПК) китайський народ подолав всілякі труднощі і виклики, прагнучи просунути вперед якісний розвиток і модернізацію в китайському стилі. Китай готовий співпрацювати з Росією та іншими країнами для зміцнення єдності та співпраці, вести правильний напрямок глобального управління, спільно захищати міжнародну справедливість і правосуддя, сприяти миру в усьому світі та спільному розвитку.

Путін заявив, що розвиток Китаю не зупинити, і жодна сила не зможе стримати його прогрес. Росія готова зміцнювати співпрацю з Китаєм та іншими країнами «Глобального Півдня» для просування міжнародної справедливості та більш рівноправного і багатополярного світу.

Глави двох держав провели глибокий обмін думками щодо української кризи.

Сі Цзіньпін детально зупинився на послідовній позиції та зусиллях Китаю щодо сприяння політичному вирішенню кризи в Україні, підкресливши, що при вирішенні будь-якої серйозної проблеми необхідно боротися як з симптомами, так і з першопричинами, а також планувати як на сьогоднішній день, так і на довгострокову перспективу. Суть моєї ініціативи з глобальної безпеки полягає в тому, щоб відстоювати спільну, всеосяжну, засновану на співробітництві та стійку концепцію безпеки. Фундаментальним рішенням кризи в Україні є сприяння побудові нової, збалансованої, ефективної і стійкої архітектури безпеки. Китай підтримує своєчасне скликання міжнародної мирної конференції, схваленої російською та українською сторонами, з рівноправною участю всіх сторін і справедливим обговоренням всіх варіантів, з метою сприяння якнайшвидшому політичному врегулюванню українського питання, і готовий і надалі відігравати конструктивну роль з цією метою.

Володимир Путін представив відповідні погляди і позиції російської сторони, зазначивши, що російська сторона цінує об’єктивну, справедливу і збалансовану позицію Китаю з українського питання і вітає продовження відігравання Китаєм важливої і конструктивної ролі в політичному врегулюванні українського питання. Російська сторона віддана вирішенню українського питання шляхом політичних переговорів, готова продемонструвати свою щирість і продовжувати підтримувати тісну комунікацію з Китаєм у цьому питанні.

Ніч затягується, а вогні світять все яскравіше.

Сі потиснув руку Путіну і попрощався. Сі Цзіньпін сказав, що за ці роки у нас було багато зустрічей, і кожен обмін думками був відвертим, глибоким і плідним. Я хотів би і надалі підтримувати тісний контакт з президентом Путіним і працювати разом, щоб зрозуміти напрямок розвитку китайсько-російських відносин, вести китайсько-російське всеосяжне стратегічне партнерство про співпрацю в нову епоху, щоб воно неухильно рухалося вперед, приносило більше користі двом народам і робило позитивний внесок у зміцнення світової безпеки і стабільності”, – сказав Сі Цзіньпін.

Путін подякував Президенту Сі Цзіньпіну за теплу гостинність, сказавши, що кожного разу, коли я зустрічаюся з Президентом Сі Цзіньпіном, я чудово проводжу час. Наші обміни дуже глибокі і змістовні. Я хотів би і надалі підтримувати тісний зв’язок з Головою Сі Цзіньпіном, реалізовувати досягнутий нами важливий консенсус і забезпечувати поглиблений розвиток всеосяжного стратегічного партнерства між Росією і Китаєм.

Цай Ци і Ван І взяли участь у вищезгаданих заходах”, – сказано у повідомленні.

Нагадаємо: Зустріч Путіна і Сі Цзіньпіна – перші заяви

Що хоче Путін від Сі, а Сі від Путіна? Про що йтиметься за чаюванням сам на сам



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube